Coursing na Podještědské smečce.

19.11.2011 10:57

Ve čtvrtek 17.11.2011 si Argoušek poprvé vyzkoušel coursing. Přesto jsme spolu už vyzkoušeli ledacos, tak k této disciplíně jsme se během jeho tříletého života zatím nedostali. 

Podještědská smečka ze Stráže nad Nisou pořádala tento den licenční i tréninkové běhy. Do Stráže jsem se vypravila s Janou Culkovou a její jack rusllicí Happy. I pro Happynu to byla coursingová premiéra. Ovšem musíme oba pejsky pochválit, jelikož si vedli skvěle. No a nakonec se ve Stráži ukázala ještě jedna fenka ze Psoly - Roxy, která si také nevedla vůbec špatně.

Měla jsem z toho trochu obavu, jelikož kdo zná Agrouše, tak ví, jaký je to mamánek a tak jsem si říkala, jaké to bude fiasko, až se po pár metrech otočí, nechá vlešku vlečkou a začne skákat na mě jako šílenec. Ale ve chvíli, kdy mu byl ukázan třapec pochopil, že to bude fajn zábava (dokonce větší zábava, než je jeho milovaná panička) a metelil za střapcem. Během prvního běhu nebyl tak jistý. Dokonce si stihl očuchat i kladku, kde bylo natažené lanko, ale v druhém běhu už přesně věděl, co se po něm chce a fištěl plnou parou za střapcem.

Udělal mi radost, že tak rychle pochopil, co se po něm chce. I Happyna pochopila moc dobře, o co v této zábavě jde. 

A vzhledem k tomu, že dva běhy byly pro Argouška asi málo, tak cestou z Podještědské smečky usoudil, že by mohl ulovit ještě něco. A odnesla to chudák Roxy, která zřejmě vypadala úplně stejně a lákavě jako střapec. Tímto se Roxynce omlouváme. 

Doufám, že se na jaře na Podještědské smečce zase sejdeme, abychom hafanům dopřáli opět tuto skvělou zábavu.

Organizátorům děkujeme za skvělou část odpoledne.

—————

Zpět