CrazyBalls v Brně

01.11.2011 13:21

 

ŠpicaHópání Open – Brno 30.10.2011

 

Jelikož se CrazyBalls chystají od příští sezony začít aktivně závodit, rozhodli se někteří z nás vyzkoušet si závodní atmosféru na neoficiálních závodech, které se konaly  poslední říjnovou neděli v Brně.

Sedm statečných závodníků s naší dvorní fotografkou Zuzkou Pecháčkovou a  se vydalo v neděli nad ránem na dlouhou cestu ze severu na jih. Dále naši výpravu doplňoval Kamil, Darek a kamarádka Marcely. Ačkoliv se některým z nás nevyhnuly menší komplikace při hledání místního cvičiště (no co tak jsme si prohlédli cirkus z několika stran), tak jsme všichni dorazili na místo s dostatečným předstihem, abychom stihli vyvenčit psy po dlouhé cestě.

Po vybalení věcí a ubytování psů do boudiček (někteří si pobyt boudičce skutečně užívali, viď Endy) jsme byli uvítání místními pořadateli, kterými bylo brněnské flyballové družstvo Špicahópači Brno, a byli jsme seznámeni s pravidly soutěže. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – jednotlivci na shoot a dvojice na box.

Závody začaly kategorií jednotlivci na shoot, kde ve výškové kategorii M reprezentovaly CrazyBalls Irena se Sárou. Holky byly fakt skvělé a Sára zaběhla tři krásné běhy. Jejich snažení jim vyneslo druhé místo.

Skvěle jsme si vedli i v kategorii jednotlivci L. Velkou gratulaci si zaslouží Štěpánka s veteránem Luckym. Přestože byl chudák Lucky ve svém běhu rozptylován páníčkem, který byl poté za trest vykázán za maketu, a ve druhém běhu upustil míček na trati, tak třetí běh statečně dokončil a mezi ostatními závodníky obsadil osmé místo. Naše Hnědule Konie předvedla tři vyrovnané běhy a umístila se na pátém místě. Argo se ve svém prvním běhu rozhodl místo sebrání míčku očmuchat nabíječku Zuzku a při druhém běhu ztratil nějaký čas lovením míčku na shootu. Třetí běh zvládl dobře a skončil čtvrtý. Velký obdiv domácích pořadatelů vzbudil náš rychlík Endy, který předvedl dva suprově rychlé běhy. Při posledním běhu se sice vrátil mimo dráhu, ale i tak si z Brna odvezl medaili za druhé místo. Zlatou medaili a naprosto bezkonkurenční výkon předvedla naše Caya. Předvedla tři bezvadné běhy a časem 4,59 si zajistila první místo.

Pak následovala soutěž dvojic na box. Dvojice nebyly předem dané, ale losovaly se přímo na místě. V této kategorii nás reprezentovala Štěpánka se Scottym a Marcela s Dracem. Oba naši borderáci se se svými brněnskými parťáky dostali do finále, které bylo velmi vyrovnané. Nakonec byl přeci jen o chlup úspěšnější Scotty se svým parťákem Fidem a druhé místo obsadila dvojice Draco a Benji.

Po vyhlášení výsledků následovalo jedno malé překvapení . Aby nám nebylo líto, že si naši psi zaběhali a my se jen tak dívali, tak jsme si na konci dne také zaběhali štafetu na box. Všichni jsme se pobavili a hlavně asi taky pěkně zafuněli. V tomto závodě platilo více jak kde jinde, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Před odjezdem jsme ještě využili cizího prostředí a trochu jsme si zatrénovali.

Byla to vážně báječná neděle a rozhodně nelitujeme, že jsme absolvovali tak dlouhou cestu. Všichni crazy psi i crazy fenky zvládli tento den perfektně a my jsme na ně hrdí. Nyní celý tým čeká zimní příprava a za pár měsíců se všichni vydáme na naše první oficiální závody.

—————

Zpět