Seminář posilování na míčích a příprava na výkon

22.12.2012 21:46

Dne 9. prosince jsem se coby divák zúčastnila výše zmiňovaného semináře pod vedením Markéty a Veroniky Urbáškových.Seminář se kona v Liberci a "pořadatelství" se zhostila Bára Samková.

Markéta s Verčou nejprve seznámily všechny účastníky semináře s teroií jako např. jaké jsou výhody tohoto cvičení; pro jaké psy je vhodné; kdy bychom měli s cvičením začít a hlavně jak postupovat v začátcích a seznámily nás i se zásadami cvičení na míčích. Velmi důležitou kapitolou teoretické části byl i výběr cvičebních pomůcek. Dověděli jsme se, že cvičit se nemusí za každou cenu jen na míčích, ale jako skvělé pomůcky mohou posloužit různé krabice, kbelíky, dokonce hrnce a venku pařezy apod. I lidské tělo se může stát dobrou cvičební pomůckou pro psí cvičení.

Když jsme si vše pečlivě vyslechli a zapsali, tak přišlo na řadu praktické cvičení. Některé cviky nám nejprve předvedli pejsci holek Urbáškových - jedním z předvádějícíh byl i Markétin naprosto úžasný, půlroční australáček PC. Naprostá většina psů, kteří se semináře účastnili, byli v tomto směru začátečníci, přesto si spousta z nich s míčem poradila raz dva. Velice šikovná byla především mlaďounká fenka naší slečny organizátorky Báry Wacka.

Nedílnou součástí semináře byl i oběd. Bára objednala pro všechny účastniky skvělou a hlavně opravdu velkou pizzu. Takže ani po stravovací stránce nám nic nechybělo. 

 

Myslím, že pro většinu účastníků to byl přínosný seminář. Pravda, nakonec trochu lituji, že jsem s sebou nevzala ty moje dvě trdla. Bruník by se jistě moc a moc snažil. No a Argo by tam držel partu s Chelzunkou. Ale zkusím to napravit poslední pátek v tomto roce, kdy se vydám s Bruníkem na hodinu cvičení na míčích k Pavle do Prahy.

Tímto bych chtěla poděkovat nejen Verče a Markétě, že vážily tak dlouhou cestu na sever Čech, ale také Báře za uspořádání tohoto semináře.

—————

Zpět